LA COMPANYIA

Investigant sobre la realitat que ens rodeja.

MaQuinant Teatre naix a la ciutat de València en 2011 com a projecte escènic d'Aina Gimeno, Anna Moret i Ana Ulloa. Amb un clar propòsit d'investigació sobre la realitat que ens envolta, MQT aposta des dels seus inicis per obres de creació col∙lectiva amb una acurada posada en escena, on la reflexió social i la necessitat d'un encontre proper amb el públic sempre han estat fonamentals.

MaQuinant Teatre dóna els seus primers passos amb la peça curta de dansa-teatre "Somni 46009", basada en la poesia de K. Kavafis "Ítaca". El 2012, s'estrena "El dia que vaig canviar ma casa per una trompeta de colors". En aquesta peça de micro-teatre, MQT treballa per primera vegada en el que es convertirà en un segell de la companyia, la integració del públic a l'obra. En 2013, MQT estrena el seu segon espectacle "La Fragilitat d'Eros". En aquest treball la companyia es llança a explorar en disciplines com l'audiovisual i la dansa, creant un espectacle d'una gran força poètica.

En l'actualitat, MQT continuant amb la seva línia d’investigació constant, aposta per un nou espectacle de creació pròpia SALÜQ de la mà de Juan Pablo Mendiola, on la poètica visual cobra gran importància gràcies a la introducció de noves tecnologies.
MQT ha participat al llarg d'aquests anys en diferents festivals com Russafa Escènica, Matarranya Intim, Escènia de Foios, Mislata, Cicle Democràtic "Camins de llibertat" a Vila-Real i Cicle de Companyies Emergents del Teatre Rialto. I va rebre el premi de Millor Estètica de conjunt al Festival de Mislata en 2014.
 

AINA GIMENO ANNA MORET ANA ULLOA